Orez cu dovleac, fasole verde si frunze de coriandru
PrinteazaO reteta vegetariana foarte simpla cu orez, dovleac, ulei vehetarian, ghimbir, usturoi, sos de soia, zahar brun, fasole verde, supa de legume si frunze de coriandru.
- 2 linguriţe ulei vegetarian
- 1 rădăcină de ghimbir de mărimea degetului mare, răzuită
- 2 căţei de usturoi, mărunţiţi
- 1/2 dovleac plăcintar mare, decojit şi tăiat cubuleţe
- 2 linguriţe sos de soia
- 2 linguriţe zahăr brun
- 200 ml supă de legume
- l00 g fasole verde fină, curăţată şi tăiată
- 4 cepe verzi tăiate frunze de coriandru
- orez basmati sau jasmine
Mod de preparare:
Se încălzeşte uleiul într-o tigaie de mărime medie, cu capac. Se adaugă usturoiul şi ghimbirul şi se prăjesc repede timp de 4 minute. Se pun cubuleţele de dovleac, sosul de soia, zahărul şi supa.
Se acoperă şi se înăbuşă 10 minute. Se ia capacul, se adaugă fasolea verde şi se mai lasă pe foc 3 minute, până ce dovleacul şi fasolea sunt moi.
Se amestecă ceapa verde în ultimul minut, se presară cu frunze de coriandru şi se serveşte cu orez.
Poftă bună!