Orez cu dovleac si nuci
PrinteazaOrez cu dovleac si nuci din: ulei, ceapa, condimente, dovleac, orez, ghimbir, usturoi, mix de fructe si nuci, supa de legume, ceapa crocanta, patrunjel.
- 1 lingură de ulei
- 1 ceapă, tocată
- 1 lingură mix de condimente pentru tagine
- 350g de dovleac, tocat cubuleţe
- 225g de orez basmati
- 1 bucată a 2,5cm de ghimbir, curăţat de coajă şi ras fin
- 1 căţel de usturoi, zdrobit
- 100g mix de fructe şi nuci
- 600ml supă de legume
- 1 lingură de ceapă crocantă, gata făcută
- pătrunjel tocat, pentru servit
Mod de preparare:
Pune o oală mare la foc mediu. Pune în ea uleiul şi ceapa şi căleşte-o circa 5 minute, până când se înmoaie. Adaugă amestecul de condimente, dovleacul şi orezul şi prăjeşte-le până când sfârâie şi se acoperă de condimente. Adaugă ghimbirul şi usturoiul, prăjeşte totul încă 30 de secunde, apoi presară amestecul de fructe şi nuci.
Toarnă supa şi acoperă oala cu un capac. Ţine mâncarea acoperită, dar amestecă în ea la fiecare 5 minute într-un interval de 20 de minute.
Când orezul devine fraged, iar supa s-a absorbit, serveşte imediat pilaful pe un platou mare, cu ceapa crocantă presărată deasupra şi, dacă vrei, pătrunjelul tocat.
Pofta buna!