Orez cu dovleac si piept de gasca
PrinteazaOrez cu dovleac si piept de gasca din: dovleac, ceapa, unt, ulei de masline, rozmarin, apa, mascarpoone, orez, supa de legume, piept de gasca.
- 300 g de dovleac
- 1 ceapă
- 50 g de unt
- 3 linguri ulei de măsline
- 1 rămuricâ de rozmarin
- apă
- 1 lingură de mascarpone
- 400 g de orez
- 1 l supă de legume
- 80 g piept de gâscă afumat
Mod de preparare:
Curăţaţi dovleacul şi îndepărtaţi seminţele. Tăiaţi-l în bUcăţi, curăţaţi-l de coajă şî apoi mărunţiţi-l.
Intre timp, într-o cratiţă suficient de mare, topiţi untul în ulei şi rumeniţi ceapa tăiată fin. Atunci când aceasta devine aurie, adăugaţi cuburile de dovleac, rozmarinul şi apa.
Gătiţi în apă dovleacul (apa trebuie să acopere complet dovleacul) şi stingeţi focul numai când aţi obţinut un piure moale şi consistent, între timp, încălziţi supa care trebuie să fie fierbinte pentru gătirea orezului.
In acest punct, adăugaţi la piureul de dovleac brânza mascarpone, amestecaţi şi, ulterior, adăugaţi şi orezul. Amestecaţi în continuare şi adăugaţi un prim polonic de supă, lăsaţi lichidul să absoarbă şi adăugaţi alt polonic de supă. Continuaţi astfel turnând treptat supa şi, numai atunci când lichidul este absorbit perfect, lăsaţi orezul să se gătească (acesta are nevoie de aproximativ 20 de minute).
La finalul timpului de gătire, stingeţi focul şi adăugaţi pieptul de gâscă tăiat feliuţe.
Amestecaţi, potriviţi de sare şi piper şi serviţi cu fulgi de brânză.
Orez cu dovleac si piept de gasca
Pofta buna!