Orez cu dovlecei
PrinteazaOrez cu dovlecei din: dovlecei, ceapa, orez, patrunjel, oua, cascaval, sare, piper, pesmet.
Ingrediente:
- 4-5 dovlecei
- 1 ceapă
- 1 ceaşcă de orez fiert
- 1 legătură pătrunjel verde
- 4 ouă
- 100 g caşcaval ras
- sare
- piper
- pesmet
Mod de preparare:
Tai dovleceii spălaţi bucăţele şi-i căleşti împreună cu ceapa tocată în ulei încins. Adaugi şi puţină apă şi laşi să fiarbă înăbuşit 15 minute.
Dai cratiţa deoparte, adaugi apoi orezul fiert, pătrunjelul tocat, ouăle bătute, caşcavalul, sare şi piper după gust.
Aşezi compoziţia într-o formă unsă cu unt şi tapetată cu pesmet şi dai totul la cuptor pentru 40 de minute.
Pofta buna!