Orez cu fructe de mare
PrinteazaOrez cu fructe de mare din: orez, ceapa, usturoi, sofran, tije de telina, ulei de masline, vin, fructe de mare, sare, piper, pasta de ardei iute, coriandru, suc de rosii.
- 500 g orez cu bob lung
- 1 ceapa mica
- 2 catei de usturoi
- sofran
- 2 tije subtiri de telina
- ulei de masline
- vin alb
- 150 g cocktail fructe de mare
- sare
- piper proaspat macinat
- pasta de ardei iute
- coriandru
- suc de rosii
Mod de preparare:
Punem uleiul la încins într-o tigaie adâncă şi adăugăm ceapa tocată fin, un căţel de usturoi şi felina tocată mărunt. Punem şi orezul. După ce îl lăsăm puţin să se călească, adăugăm vinul alb şi şofranul (se poate înlocui cu pastă de ardei roşu).
Amestecăm bine, adăugăm condimentele şi 100 ml de apă. Lăsăm să fiarbă la foc mic (15 min, dar verificaţi şi instrucţiunile de pe pachetul de orez); Fructele de mare se lasă la marinat timp de două ore, într-un sos din 50 ml vin alb, o lingură de ulei de măsline, un căţel de usturoi pisat, o lingură de suc de roşii, sare, piper.
Se călesc apoi în puţin ulei timp de 2-3 minute, se adaugă sosul în care s-au marinat şi se lasă să fiarbă 10-15 min. Se scot şi se servesc deasupra orezului.
Orez cu fructe de mare
Pofta buna!