Orez cu lapte şi căpşune
PrinteazaOrez cu lapte şi căpşune
Ingrediente:
- 200 g orez
- 300 g zahăr tos
- un litru lapte dulce
- 500 g căpşune
- 400 g îngheţată de căpşune
- 100 g fistic
- 200 ml sirop de căpşune
- sare
- 200 ml frişca lichidă
- 50 g ciocolată albă
- un beţişor de scorţişoară
- mentă
- lichior de căpşune
Preparare:
Ciocolata albă se rupe în bucăţi mai mici, se topeşte la bain-marie şi se amestecă cu frişca lichidă cu o lingură, ca să nu se întărescă frişca.
Se adaugă siropul de căpşune, se amestecă şi se introduce la rece. Intr-o oală se pune la fiert lapte, iar cînd începe să clocotească se adaugă orezul spălat.
Se adaugă zahărull tos, un praf de sare, beţişorul de scorţişoară şi se ţine pe foc pînă s-a fiert orezul.
Se îndepărtează beţişorul de scorţişoară, se pune orezul într-un vas de porţelan şi se lasă să se răcească.
Se aşază în cupe, se decorează cu jumătăţi de căpşune, frunze de mentă şi bile de îngheţată.
Se toarnă sosul de frişca şi ciocolată, se presară fistic curăţat şi tăiat în bucăţi mai mici.
Orez cu lapte şi căpşune
Pofta buna!
Ce bine arata orezul cu capsuni!