Orez cu legume la cuptor
PrinteazaOrez cu legume la cuptor din: orez, ulei, usturoi, ceapa, ardei, dovleac, marar, sare, mozzarella.
- 200 g orez cu bob lung
- 2 linguriţe ulei
- 3 căţei usturoi
- o ceapă mică
- un ardei gras roşu
- 250 g miez de dovleac
- 1/2 legătură mărar
- sare
Pentru copt:
- 3-4 felii mozzarella
Mod de preparare:
Orezul se pune într-un vas, se acoperă cu apă rece şi se lasă aşa 5 minute. Se încinge uleiul şi se căleşte usturoiul un minut. Se adaugă ceapa tocată şi se lasă 5 minute, apoi se pune ardeiul gras tăiat fâşii şi se mai lasă 2 minute.
Se adaugă orezul bine scurs şi se lasă un minut pe foc, amestecând să se călească un pic. Se pune dovleacul tăiat mărunt, se presară sare şi se pune apă, cât să acopere orezul. Se lasă pe foc 20 de minute.
Se ia vasul de pe foc, se pune brânza deasupra şi se lasă la cuptor 10 minute. Se aduce la masă cu mărar deasupra.
Orez cu legume la cuptor
Pofta buna!