Orez cu legume la gratar si sos pesto
PrinteazaOrez cu legume la gratar si sos pesto din: roşii, dovlecei, orez cu bobul lung, ardei roşii, ardei galben, sos de soia, ceapă, sare, frunze de rucola.
Ingrediente:
- 4 roşii
- 4 dovlecei medii
- 100 g orez cu bobul lung
- 2 ardei roşii
- 1 ardei galben
- 1 lingură cu sos de soia
- 1 ceapă
- sare, după gust
- câteva frunze de rucola, pentru decor
- sos pesto verde, pentru a servi
Mod de preparare:
Curăţă şi spală legumele. Taie dovleceii, roşiile, ardeii şi ceapa în felii. Incălzeşte un grătar pe aragaz şi frige legumele. Intre timp, fierbe orezul, apoi scurge-l bine.
Intr-un castron, amestecă legumele fripte cu orezul şi sosul de soia şi mai sărează, dacă este necesar. Presară rucola deasupra şi serveşte cu sos pesto, dacă îţi place.
Orez cu legume la gratar si sos pesto
Pofta buna!