Orez cu legume ratatouille

Printeaza

Orez cu legume ratatouille din: amestec de orez, sare, oua, faina, branza cu verdeata, unt, ceapa rosie, ardei gras, vanata, dovlecel, rosii, ulei de masline, rozmarin, oregano, piper.

IngredienteOrez cu legume ratatouille

  • 200 g amestec de orez integral
  • sare
  • 3 ouă
  • 70 g făină
  • 150 g cremă de brânză cu verdeaţă
  • 2 linguri unt
  • 1 ceapă roşie
  • câte 1 ardei gras roşu si galben
  • 1 vânătă
  • 1 dovlecel
  • 300 g roşii
  • 4 linguri ulei de măsline
  • câte 1 crenguţă rozmarin şi oregano (sau 1/2 linguriţă uscat)
  • piper

Preparare:

Fierbeţi orezul în 500 ml apă cu sare. Răsturnaţi-l într-o strecurătoare, lăsaţi-l să se scurgă, apoi să se răcească. Incorporaţi ouăle, făina şi crema de brânză în orez şi amestecaţi bine. Incingeţi untul într-o tigaie mare şi formaţi găluşte din câte 2-3 linguri de orez. Prăjiţi-le pe ambele părţi până când capătă o culoare aurie.

Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o peştişori. Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le bucăţi. Opăriţi roşiile puţin, turnaţi apă rece peste ele, îndepărtaţi-le coaja, eventual scoateţi-le seminţele, şi tăiaţi-le cuburi, încingeţi uleiul. Căliţi ceapa. Adăugaţi ardeiul şi vânătă şi căliţi în continuare circa 5 minute.

Adăugaţi dovleceii şi căliţi alte 5 minute. Pregătiţi verdeaţa, adăugaţi-o în tigaie împreună cu roşiile şi căliţi în continuare. Săraţi amestecul de legume şi piperaţi-l. Serviţi-l cu găluştele de orez.

Orez cu legume ratatouille

Orez_cu_legume_ratatouille

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Nu ma omor dupa reteta asta

  2. A iesit un preparat bun. Poate o sa mai repet reteta.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.