Orez cu legume ratatouille
PrinteazaOrez cu legume ratatouille din: amestec de orez, sare, oua, faina, branza cu verdeata, unt, ceapa rosie, ardei gras, vanata, dovlecel, rosii, ulei de masline, rozmarin, oregano, piper.
- 200 g amestec de orez integral
- sare
- 3 ouă
- 70 g făină
- 150 g cremă de brânză cu verdeaţă
- 2 linguri unt
- 1 ceapă roşie
- câte 1 ardei gras roşu si galben
- 1 vânătă
- 1 dovlecel
- 300 g roşii
- 4 linguri ulei de măsline
- câte 1 crenguţă rozmarin şi oregano (sau 1/2 linguriţă uscat)
- piper
Preparare:
Fierbeţi orezul în 500 ml apă cu sare. Răsturnaţi-l într-o strecurătoare, lăsaţi-l să se scurgă, apoi să se răcească. Incorporaţi ouăle, făina şi crema de brânză în orez şi amestecaţi bine. Incingeţi untul într-o tigaie mare şi formaţi găluşte din câte 2-3 linguri de orez. Prăjiţi-le pe ambele părţi până când capătă o culoare aurie.
Curăţaţi ceapa, spălaţi-o şi tăiaţi-o peştişori. Pregătiţi legumele şi tăiaţi-le bucăţi. Opăriţi roşiile puţin, turnaţi apă rece peste ele, îndepărtaţi-le coaja, eventual scoateţi-le seminţele, şi tăiaţi-le cuburi, încingeţi uleiul. Căliţi ceapa. Adăugaţi ardeiul şi vânătă şi căliţi în continuare circa 5 minute.
Adăugaţi dovleceii şi căliţi alte 5 minute. Pregătiţi verdeaţa, adăugaţi-o în tigaie împreună cu roşiile şi căliţi în continuare. Săraţi amestecul de legume şi piperaţi-l. Serviţi-l cu găluştele de orez.
Orez cu legume ratatouille
Pofta buna!
Nu ma omor dupa reteta asta
A iesit un preparat bun. Poate o sa mai repet reteta.