Orez cu legume si carne
Printeaza
- 600 g carne de porc
- 300 g carne de pui
- un morcov
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- 200 g mazăre
- două linguri de pastă de tomate
- 4 roşii
- 250 g orez
- pudră de curry
- sare
- piper
- ulei
- pătrunjel
- ardei copţi
- varză murată
Mod de preparare:
Carnea de porc şi cea se pui se spală, se taie cubuleţe şi acestea se pun într-un castron. Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se taie cubuleţe.
Intr-o oală se pun la fiert mazărea cu morcovul şi puţină sare. Ceapa şi usturoiul se călesc în ulei încins, se adaugă carnea şi se prăjeşte.
Se amestecă biine pentru a se prăji carnea pe toate părţile, se adaugă pasta de tormate dizolvată cu o cană de apă, roşiile date pe râzătoare, sare şi piiper.
Dacă sosul scadle prea mult, se mai adaugă puţiniă apă caldă. Cu zece minute înainte dte a stinge focul, se adaugă mazăreo şi morcovul scurse de apă, păttrunjel tocat şi condimente dacă m.ai este nevoie.
Orezul se fierbe se amestecă şi cu un praf de pudră de curry, sare, piper şi pătrumjel tocat. Se serveşte totul fierbinte, cu salată de ardei copţi sau varză murată.
Poftă bună!