Orez cu legume si fructe de mare
Printeaza
O reteta delicioasa de orez cu legume si fructe de mare: mazare, ceapa verde, morcov, gamberi, calamar, ulei de masline, sare si piper.
- 2 căni de orez cu bobul lung
- 50 g de mazăre
- 1 legătură de ceapă verde
- 1 morcov
- 100 g gamberi
- 100 g calamari
- 3 linguri de ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă morcovul, se fierbe 15-20 de minute şi apoi se taie sub formă de cubuleţe. Mazărea se fierbe doar 10 minute şi se scurge de apă. Separat se pune pe foc o crăticioară cu patru căni de apă (aceeaşi măsură folosită pentru orez), o lingură de ulei şi o linguriţă de delikat. Când începe să fiarbă apa se adaugă orezul spălat şi se lasă 10 minute, la foc mic, amestecând cât mai des.
După aceea se ia cratiţa de pe foc şi se lasă acoperită 5-10 minute, pentru ca orezul să absoarbă toată apa. Separat, într-o tigaie din teflon, se pun două linguri de ulei, ceapa verde tocată mărunt, legumele fierte, gamberii, calamarii (congelaţi, proaspeţi sau conservaţi), sare şi piper după gust şi se călesc câteva minute, până scade toată apa, amestecând continuu cu o lingură din lemn.
Orezul se pune într-un bol şi, după ce se adaugă legumele şi fructele de mare călite, se amestecă foarte bine. Se serveşte cald, cu sos iute sau de soia.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- orez cu legume si fructe de mare