Orez cu legume şi kaizer

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu: porumb baby, mazare, ceapa rosie, stafide, kaizer, curry, verdeata, nuca, ardei iute, porumb, sare, piper, ulei, rosii, castraveti, morcovi.

Ingrediente:

  • 150 g orez
  • 150 g porumb baby
  • 200 g mazăre
  • două cepe roşii
  • 50 g stafide
  • 300 g kaizer
  • 5 g curry
  • 5 g amestec de verdeaţă
  • 100 g nucă
  • un ardei iute
  • 100 g porumb din conservă
  • sare
  • piper
  • ulei
  • roşii
  • castraveţi
  • 100 g morcovi

 

Mod de preparare:

Kaizerul se taie felii sau cu­buleţe şi se prăjeşte într-o tigaie cu puţin ulei, apoi se pune într-un bol.

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge ulei într-o cratiţă, se călesc ceapa şi morcovii, se adaugă orezul spălat şi se ţin pe foc cinci minute.

Se toarnă două căni cu apă, se condimentează şi se lasă să fiarbă orezul. Când orezul este pe jumătate fiert se adaugă mazărea, stafidele, curry şi porumbul.

Se continuă fierberea până când totul este fiert, se adaugă amestecul de verdeaţă, ardeiul iute tocat, porumbul şi miezul de nucă tocat mărunt.

Se amestecă, se mai lasă cinci minute pe foc, se lasă să se odihnească zece minute, apoi se pune în farfurii. Se aşază deasupra kaizerul prăjit şi scurs de ulei şi se serveşte imediat.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.