Orez cu legume şi sos
PrinteazaOrez cu legume şi sos din: orez basmati, morcovi, telina, ciuperci, germeni de soia, ardei gras, praz, smantana, porumb boabe, vin, sare, piper, ulei de masline si cimbru.
- 120 g orez basmati
- doi morcovi
- o tija de telina
- 200 g ciuperci
- o telina mica
- germeni de soia
- un ardei gras
- un fir de praz
- 300 ml smantana
- 200 g porumb boabe din conserva
- 75 ml vin alb sec
- sare
- piper
- ulei de masline
- cimbru
Mod de preparare:
Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. 0 parte se căleşte în puţin ulei şi restul se pune într-un bol. Boabele de porumb se pun în alt bol împreună cu smântână, vinul alb, sare, piper şi două linguri cu ulei. Se adaugă prazul călit şi se pasează cu un blender până se obţine un sos fin.
Morcovii si telina se curata de coaja si se taie bastonase subtiri. Ardeiul gras se spala si se taie julien, iar ciupercile se taie felii. Tija de ţelină se spală şi se taie felii. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pun morcovii şi ţelina, se călesc cinci minute, apoi se adaugă ardeiul şi ciupercile.
Se presară feliile de ţelină şi se prăjeşte totul la foc mediu 10 minute. Se adaugă o lingură cu germeni de soia, sare, piper şi cimbru. Se fierbe orezul, se pune în farfurii, se aşază în mijloc legumele şi se toarnă sosul de porumb. Pentru ca se sfarama usor, germenii de soia se pot pune peste legume in momentul servirii.
Orez cu legume şi sos
Pofta buna!