Orez cu legume si suc de rosii
PrinteazaOrez cu legume si suc de rosii din: orez, ceapa, suc de rosii, rosii, morcovi, mazare, patrunjel, cimbru, usturoi, vin alb, sare, piper, ulei.
- 250 g orez
- 1 ceapă
- 200 g suc de roşii
- 2 roşii
- 1-2 morcovi
- 200 g mazăre
- 1/2 legătură de pătrunjel
- 1/2 linguriţă cimbru
- 2 căţei de usturoi
- 3 linguri vin alb sec
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Speli în mai multe ape orezul şi-l laşi la înmuiat 20 de minute, după care scurgi. Cureţi ceapa, morcovii şi usturoiul, le speli, tai cubuleţe şi le căleşti puţin ulei, la foc potrivit.
Adaugi orezul şi apă fiartă, mazărea apoi vinul alb şi laşi să fiarbă toate impreună. Condimentezi cu sare, piper şi cimbru.
La sfârşit, când este gata, adaugi sucul de roşii sau roşiile măninţite şi dai la cuptor 10-15 minute. Serveşti cu pătrunjel proaspăt.
Orez cu legume si suc de rosii
Pofta buna!