Orez cu legume si suc de rosii

Printeaza

Orez cu legume si suc de rosii din: orez, ceapa, suc de rosii, rosii, morcovi, mazare, patrunjel, cimbru, usturoi, vin alb, sare, piper, ulei.

Ingrediente:Orez_cu_legume_si_suc_de_rosii

  • 250 g orez
  • 1 ceapă
  • 200 g suc de roşii
  • 2 roşii
  • 1-2 morcovi
  • 200 g mazăre
  • 1/2 legătură de pătrunjel
  • 1/2 linguriţă cimbru
  • 2 căţei de usturoi
  • 3 linguri vin alb sec
  • sare
  • piper
  • ulei

 

Mod de preparare:

Speli în mai multe ape orezul şi-l laşi la înmuiat 20 de minute, după care scurgi. Cureţi ceapa, morcovii şi usturoiul, le speli, tai cubuleţe şi le căleşti puţin ulei, la foc potrivit.

Adaugi orezul şi apă fiartă, mazărea apoi vinul alb şi laşi să fiarbă toate impreună. Condimentezi cu sare, piper şi cimbru.

La sfârşit, când este gata, adaugi sucul de roşii sau roşiile măninţite şi dai la cuptor 10-15 minute. Serveşti cu pătrunjel proaspăt.

Orez cu legume si suc de rosii

Orez_cu_legume_si_suc_de_rosii

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.