Orez cu legume şi usturoi
PrinteazaOrez cu legume şi usturoi din: orez, telina, ciuperci, ceapa, mazare, ardei gras, alune, usturoi, porumb baby, sos de soia, pudra de curry, patrunjel, ulei de floarea soarelui, sare, piper.
- 150 g orez
- doua tije de telina
- 200 g ciuperci
- o ceapa
- 200 g mazare
- un ardei gras
- 50 g alune
- 6 catei de usturoi
- 200 g porumb baby
- doua linguri cu sos de soia
- pudra de curry
- patrunjel
- ulei de floarea soarelui
- sare
- piper
Mod de preparare:
Orezul se pune la înmuiat în apă rece timp de 30 de minute. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei. Se adaugă tijele de ţelină spălate şi tocate felii subţiri, ardeiul gras tăiat cubuleţe şi porumbul baby tăiat în jumătăţi.
Se presară ciupercile spălate şi tăiate în jumătăţi, mazărea şi se condimentează. Se călesc cinci minute, se adaugă orezul, se toarnă apă cât să le depăşească cu două degete şi se lasă să fiarbă. După zece minute se adaugă o linguriţă cu pudră de curry şi usturoiul tocat mărunt, se amestecă şi se lasă să fiarbă.
Când orezul şi legumele sunt fierte se pun sosul de soia, alunele şi pătrunjelul tocat. Se amestecă şi se mai ţin cinci minute pe foc. Se lasă să se răcească zece minute şi se serveşte. SOsul de soia se poate pune la inceputul fierberii si se verifica daca mai trebuie sare si piper.
Orez cu legume şi usturoi
Pofta buna!