Orez cu mere si scortisoara
PrinteazaOrez cu mere si scortisoara din: orez, apa, mere, zahar pudra, unt sau margarina, scortisoara, sare.
- 300 g orez
- 900 ml apă
- 9 mere mijlocii
- 200 g zahăr pudră
- 150 g unt sau margarină
- o linguriţă scorţişoară pisată mărunt
- sare
Mod de preparare:
Orezul se rumeneşte, la galben-deschis, în unt sau margarină, tumându-se apoi apă clocotindă cu puţină sare, şi se fierbe acoperit, la foc potrivit.
Intre timp, merele, curăţate de coajă, se dau pe răzătoarea mare şi se amestecă bine cu zahărul şi scorţişoara. Intr-o tavă unsă bine şi tapetată cu pesmet se aşează, alternativ, un rând de orez rece şi altul de mere, terminând cu mere.
Forma se dă la cuptor 15-20 minute. Se serveşte cu zahăr pudră deasupra.
Pofta buna!