Orez cu midii
PrinteazaOrez cu midii
Ingrediente:
- 250 g orez
- 350 g midii
- 250 g mazăre
- o ceapă
- doi morcovi
- 300 g ciuperci
- un ardei capia roşu
- 75 ml ulei de măsline
- 300 ml vin alb
- două cuişoare
- dafin
- piper boabe
- 3 căţei de usturoi
- sare, piper
- nucşoară
- pătrunjel
- ţelină
- varză
Preparare:
Midiile se pun la fiert împreună cu vinul alb, boabele de piper, cuişoarele, un căţel de usturoi, frunza de dafin şi un litru de apă. Se scot din apă, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la răcit.
Morcovul se curăţă de coajă, se spală şi se fierbe. Când s-a răcit, se taie în felii subţiri şi se pune într-un castron împreună cu ardeiul capia tăiat în cubuleţe.
Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă, se pune ceapa, se căleşte timp de cinci minute, apoi se adaugă orezul. Se toarnă două căni de apă, se condimentează şi se lasă la fiert.
Când este fiert pe jumătate se adaugă nucşoara, mazărea, legumele tocate şi restul de usturoi tăiat în felii. Se lasă la fiert încă 15 minute, se adaugă verdeaţa tocată, midiile fierte, se amestecă şi se serveşte.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- orez cu midii