Orez cu naut si sofran
PrinteazaOrez cu naut si sofran din: orez, naut, sofran, bicarbonat, sare, piper.
- 500 g orez cu bobul lung
- 250 g năut
- 1/4 vârf de cuţit de şofran
- 1 linguriţa bicarbonat
- sare
- piper
Mod de preparare:
Năutul care se pune la umflat în apă călduţă cu bicarbonat, de pe o zi pe alta. A doua zi se scurge, se alege şi se clăteşte în mai multe ape. Apoi, se pune la fiert cu apă care să treacă peste năut cu 5 cm. Se spumează de mai multe ori, apoi se reduce focul şi se lasă să fiarbă la foc mic. Nu se pune sare decât înainte de a fi gata fiert.
Intre timp, se pune şi orezul la fiert în două vase diferite: unul cu apă simplă, unul cu apă cu şofran. Orezul se fierbe cu de două ori mai multă apă decât orez, se pune capac şi, când apa a scăzut, e gata.
Pentru servit, se pun ingredientele într-un castron uns cu puţin ulei astfel: orezul cu şofran, năutul şi apoi orezul alb.
Se tasează uşor şi apoi se răstoarnă cu totul pe un platou de servit.
Orez cu naut si sofran
Pofta buna!