Orez cu naut si sofran

Printeaza

Orez cu naut si sofran din: orez, naut, sofran, bicarbonat, sare, piper.

Ingrediente:Orez cu naut si sofran

  • 500 g orez cu bobul lung
  • 250 g năut
  • 1/4 vârf de cuţit de şofran
  • 1 linguriţa bicarbonat
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Năutul care se pune la umflat în apă călduţă cu bicarbonat, de pe o zi pe alta. A doua zi se scurge, se alege şi se clăteşte în mai multe ape. Apoi, se pune la fiert cu apă care să treacă peste năut cu 5 cm. Se spumează de mai multe ori, apoi se reduce focul şi se lasă să fiarbă la foc mic. Nu se pune sare decât înainte de a fi gata fiert.

Intre timp, se pune şi orezul la fiert în două vase diferite: unul cu apă simplă, unul cu apă cu şofran. Orezul se fierbe cu de două ori mai multă apă decât orez, se pune capac şi, când apa a scăzut, e gata.

Pentru servit, se pun ingredientele într-un castron uns cu puţin ulei astfel: orezul cu şofran, năutul şi apoi orezul alb.

Se tasează uşor şi apoi se răstoarnă cu totul pe un platou de servit.

 

Orez cu naut si sofran

Orez cu naut si sofran

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.