Orez cu parmezan şi hering
PrinteazaOrez cu parmezan şi hering
Ingrediente:
- 300 g orez
- două cepe
- 100 ml vin alb demisec
- 100 g unt
- două linguri de ulei de măsline
- un ardei gras roşu
- un ardei gras verde
- o legătură de mărar
- 100 g parmezan
- fileuri de hering
- sare, piper
Preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se toacă peştişori. Untul şi uleiul de măsline se încing într-o cratiţă şi, când au început să fiarbă, se pune ceapa.
Se căleşte până când devine sticloasă, amestecând din când în când, se adaugă orezul spălat şi scurs de apă, ardeiul roşu şi cel verde tăiaţi în cubuleţe. Se prăjeşte totul timp de câteva minute, se adaugă vinul alb şi se amestecă.
Se condimentează cu sare şi piper, se adaugă apă cât să-l depăşească cu două degete şi se lasă să fiarbă. Se amestecă din când în când, ca să nu se prindă orezul de cratiţă şi, dacă este nevoie, se mai adaugă apă.
Când orezul este fiert se opreşte focul, se adaugă mărarul tocat şi se amestecă. Se aşază deasupra fileurile de hering condimentate şi se introduc în cuptor pentru 15 minute.
Orez cu parmezan şi hering
Pofta buna!
Arata foarte apetisant orezul asta cu hering.