Orez cu peşte

Printeaza

Orez cu peşte

Orez cu peşte

Ingrediente:

  • 350 g orez
  • 400 g peşte afumat
  • 4 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • doi ardei capia
  • 6 roşii
  • sare, piper
  • ulei de măsline
  • busuioc uscat
  • o salată verde
  • o lămâie

Preparare:

Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în cubuleţe. Usturoiul se curăţă, se taie în felii subţiri sau se pisează şi se pune peste ceapă. Se încălzeşte ulei îintr-o cratiţă, se adaugă ceapa, usturoiul şi se călesc până când devin sticloase.

Se adaugă ardeii capia tocaţi mărunt, se căllesc două minute, apoi se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe.

Se condimentează, se fierb 20-30 de minute la foc mediu, apoi se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.

Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare şi o lingură de ulei. Se scoate din apă, se pune într-o strecurătoare, apoi în farfurii. Se toarnă deasupra sosul de ceapă, se adaugă peştele afumat stropit cu lămâie şi se presară busuioc uscat.

Orez cu peşte.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Arata bine. Ca peste afumat o sa folosesc macrou.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.