Orez cu peşte
PrinteazaOrez cu peşte
Ingrediente:
- 350 g orez
- 400 g peşte afumat
- 4 cepe
- 5 căţei de usturoi
- doi ardei capia
- 6 roşii
- sare, piper
- ulei de măsline
- busuioc uscat
- o salată verde
- o lămâie
Preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală şi se taie în cubuleţe. Usturoiul se curăţă, se taie în felii subţiri sau se pisează şi se pune peste ceapă. Se încălzeşte ulei îintr-o cratiţă, se adaugă ceapa, usturoiul şi se călesc până când devin sticloase.
Se adaugă ardeii capia tocaţi mărunt, se căllesc două minute, apoi se pun roşiile curăţate de pieliţă şi tăiate în cubuleţe.
Se condimentează, se fierb 20-30 de minute la foc mediu, apoi se opreşte focul şi se acoperă cu un capac.
Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare şi o lingură de ulei. Se scoate din apă, se pune într-o strecurătoare, apoi în farfurii. Se toarnă deasupra sosul de ceapă, se adaugă peştele afumat stropit cu lămâie şi se presară busuioc uscat.
Pofta buna!
Arata bine. Ca peste afumat o sa folosesc macrou.