Orez cu portocale si castane
PrinteazaOrez cu portocale si castane din: orez salbatic, castane, portocale, lapte, zahar, apa, vanilie, cocos, samburi de pin, anason, zmeura, miere, sare, migdale, fistic.
- 200 g orez sălbatic
- 500 g castane coapte
- 4 portocale
- 600 ml lapte dulce
- 50 g zahăr tos
- 200 ml apă
- o păstaie de vanilie
- 50 g cocos uscat
- o nucă de cocos
- 50 g sâmburi de pin
- 5 g anason stelat
- 200 g zmeură
- 50 g miere
- 2 g sare
- migdale
- fistic
Mod de preparare:
Nuca de cocos se sparge, se scurge de apa din interior, iar pulpa se dă prin răzătoarea cu ochiuri mici. Orezul se spală în apă până ce aceasta rămâne limpede, apoi se pune la fiert în apă şi puţină sare.
Intr-o oală separată se pun la fiert laptele dulce cu nuca de cocos rasă şi cei 200 ml apă. Se fierbe zece minute, se strecoară şi se presează pulpa să nu rămână lapte. Se pune din nou pe foc, se adaugă beţişorul de vanilie crestat şi orezul fiert pe jumătate.
Se continuă fierberea la foc mediu, având grijă să nu se lipească orezul, iar când este aproape fiert se adaugă coaja rasă de la o portocală şi zahărul tos. Se fierbe încă cinci minute, se ia de pe foc şi se acoperă cu un capac. Se pune în boluri, se adaugă castanele coapte, felii de portocală şi zmeură.
Se presară sâmburii de pin, anason măcinat şi nuca de Cocos uscată, se toarnă mierea şi se serveşte imediat.
Orez cu portocale si castane
Pofta buna!