Orez cu portocale si cotlet de porc
PrinteazaO reteta de orez cu portocale si sare, piper alb, visine, cotlete de porc, rozmarin, busuioc verde sau uscat si unt.
- 300 g orez cu bobul rotund
- sare
- piper alb macinat si boabe
- 2-3 portocale
- visine din compot
- 4 cotlete de porc
- rozmarin
- busuioc verde sau uscat
- 50 g unt
Mod de preparare:
Cotletul de porc se unge cu unt si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust, se stropeste cu putin vin alb, se presara cateva fire de rozmarin si se impacheteaza in folie. Se lasa la rece aproximativ o ora.
Separat se pregateste orezul. Se trece prin 2-3 ape, pana ramane curat. Se pune sa fiarba apa rece de trei ori mai mult cat cantitatea de orez, iar apoi se lasa sa fiarba la foc potrivit.
Cand incepe sa fiarba, se amesteca cu lingura de lemn ca sa nu se lipeasca. La sfarsit, se adauga putina sare, un cubulet de unt, se acopera cu un capac si apoi cu un prosop de bucatarie.
Se spala si se curata de coaja, una ramane fara coaja si se taie rondele. Se scot visinele din compot si se lasa sa se scurga de suc. Se incinge gratarul, se aseaza cotletele si se lasa 10 minute pe o parte si 10 pe cealalta parte.
Se aseaza orezul fiert intr-un bol, se pun feliile de portocale de jur imprejur, iar deasupra se pun cotletele si se orneaza cu busuioc verde si visine din compot.
Orez cu portocale si cotlet de porc
Poftă bună!