Orez cu praz si carnati
PrinteazaOrez cu praz si carnati din: carnati taranesti, orez, praz, ardei, ulei.
- 350 g cârnaţi ţărăneşti
- 300 g orez
- 2 fire praz
- 1 ardei
- ulei
Mod de preparare:
Se curăţă prazul, se taie în două pe lungime, apoi se taie miezul felii. Se pune într-o cratiţă în 4 linguri de ulei, adăugându-se cârnaţii, tăiaţi bucăţi mai mari. Se acoperă cratiţa şi se călesc împreună 3-4 minute. Se adaugă apoi orezul înmuiat în prealabil 20 de minute.
Se lasă să se mai călească timp de 5 minute, apoi se toarnă 500 ml de apă. Se condimentează după gust cu sare şi piper. După ce zeama a dat în clocot, se adaugă ardeiul, tăiat felii, se acoperă cratiţa şi se lasă la fiert aproximativ 20 de minute, fără a amesteca.
După preferinţă, orezul poate fi servit cu caşcaval ras.
Pofta buna!