Orez cu prune si busuioc
PrinteazaOrez cu prune si busuioc din: prune, ceapa, orez, busuioc, marar, patrunjel, sare, piper.
- 300 g prune uscate
- 3 cepe
- 1 cană orez
- busuioc
- mărar
- pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se taie peştişori şi se pune la călit. Prunele se spală bine în multe ape, se opăresc şi apoi se scurg.
Peste ceapă se adaugă o cană de orez, 3 căni de apă sau de supă de legume, sare şi piper după gust, mărar, pătrunjel tocate mărunt. Se amestecă totul foarte bine.
Când s-a umflat orezul, se adaugă prunele, se amestecă şi se pune compoziţia la cuptor, 20-25 de minute.
Pofta buna!
Asta e de post 🙂 reteta de post 🙂