Orez cu prune uscate si ciuperci

Printeaza

Orez cu prune uscate si ciuperci din: orez cu bob rotund, prune uscate, roşii în bulion, ceapa, sare, ciuperci, supa de legume, margarina, patrunjel.

Orez_cu_prune_uscate_si_ciuperci

Ingrediente:

  • 200 g orez cu bob rotund
  • 200 g prune uscate
  • 2 roşii în bulion
  • 1 ceapă
  • sare
  • 4 ciuperci proaspete
  • 500 ml supă de legume
  • 1 lingură margarină
  • câteva fire de pătrunjel

Mod de preparare:

Cureţi prunele de dâmburi şi le tai cât mai mărunt. Cureţi roşiile de pieliţă şi le tai mărunt, lăsân- du-le la scurs. Prepari supa de legume din apă şi concentrat pentru supe.

Intr-o cratiţă topeşti margarina şi pui la călit ceapa tocată mărunt. Când a devenit sticloasă, adaugi orezul ales şi spălat. După ce l-ai lăsat timp de un minut să se umfle, adaugi ciu­percile feliate.

Laşi pe foc până se evaporă apa pe care şi-o lasă şi apoi adaugi prunele şi sare după gust. Torni supa pui roşiile şi laşi la fiert 10 minute.

Apoi in­troduci cratiţa în cuptor pentru 20 de minute. Serveşti orezul cu pătrunjel verde presărat deasupra.

Orez cu prune uscate si ciuperci

Orez_cu_prune_uscate_si_ciuperci

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.