Orez cu pui, ciuperci si vin

Printeaza

Orez cu pui, ciuperci si vin din: carne de pui, orez, ciuperci, unt, ceapa, vin alb, parmezan, sare, piper.

Ingrediente:Orez cu pui, ciuperci si vin

  • 1 kg carne de pui – pulpe superioare, sau pulpe inferioare, sau aripi
  • 2 ceşti mari cu orez
  • 200 g ciuperci
  • 2 linguri cu unt
  • 1 ceapă
  • 1 pahar cu vin alb
  • 2 linguri cu parmezan ras
  • sare
  • piper boabe

 

Mod de preparare:

Pregătiţi carnea: spălaţi fiecare bucată de came, puneţi să fiarbă într-o oală smălţuită cu apă cât s-o acopere.

Aruncaţi apa după ce clocoteşte 2-3 min, spălaţi carnea şi vasul, puneţi 2- 4 căni de apă rece şi lăsaţi să fiarbă 20 min.

Curăţaţi, spălaţi şi tocaţi ceapa mărunt, căliţi cu o lingură de unt până se înmoaie. Scoateţi carnea din supă, puneţi-o peste ceapa călită, adăugaţi ciupercile spălate şi tăiate felii, acoperiţi şi lăsaţi să fiarbă 10 min. Puneţi acum boabele de piper.

Alegeţi orezul, spălaţi în 2-3 ape, puneţi-1 peste came şi continuaţi fierberea. Adăugaţi câte un polonic de supă, săraţi, amestecaţi cu lingura de lemn, puneţi şi vinul şi lăsaţi să fiarbă 20 min.

Stingeţi focul, presăraţi cu parmezan ras, acoperiţi vasul pentru 1/4 oră.

Serviţi orezul cald lângă bucăţile de came, cu sau fără pâine, lângă salată de sezon şi vin alb.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.