Orez cu pui, cuisoare si cardamom

Printeaza

Orez cu pui, cuisoare si cardamom din: ulei, ceapa, cardamom, cuisoare, orez basmati, stafide, caise uscate, verdeturi asortate ( ceapa verde si coriandru), iaurt, ulei de masline.

Orez_cu_pui_cuisoare_si_cardamom

Ingrediente:

  • 4 linguri ulei
  • 2 cepe
  • 10 capsule de cardamom
  • 4 cuisoare
  • 1 1/2 ceasca de orez basmati
  • 1 lingura stafide
  • 50 g caise uscate
  • 1 mana verdeturi asortate ( ceapa verde si coriandru)
  • 200 g iaurt
  • 2 linguri ulei de masline

Mod de preparare:

Intr-o cratiţă se încinge jumătate din cantitatea de ulei şi se prăjeşte ceapa tă­iată felii, cca 10 min. Se taie carnea de pui în cubuleţe, se sărează şi se piperează; se adaugă ulei, cardamom şi cuişoare şi se amestecă; se mai prăjesc 4 min.

Se scoate carnea pe o farfurie şi se aşază orezul în cratiţă. Se amestecă, pentru a acoperi orezul cu ulei şi se adaugă stafidele şi caisele tocate; se aşază deasupra carnea şi se toar­nă 500 ml apă clocotită.

Se acoperă cratiţa cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc foarte moale, timp de cca 20 min. Se ia apoi cratiţa de pe foc şi se scoate capacul; se aşază pe cratiţă un prosop textil şi se lasă să mai fiar­bă 10 min.

Se înglobează în orezul pregătit verdeaţa tocată şi se afânează cu furculiţa. Se serveşte cu un sos din iaurt amestecat cu ulei de măsline.

Orez cu pui, cuisoare si cardamom

Orez_cu_pui_cuisoare_si_cardamom

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.