Orez cu pui şi ardei iute
PrinteazaO reteta delicioasa de orez cu:ceapa, arde iute, fasole rosie, fasole verde, piept de pui, oua, faina, sofran, cascaval, sare, piper, ulei, patrunjel.
- 150 g orez
- două cepe
- un ardei iute
- o conservă fasole roşie
- 300 g fasole verde
- două piepturi de pui
- două ouă
- 200 g făină
- un vârf de linguriţă cu şofran
- 200 g caşcaval sărat
- sare
- piper
- ulei de floarea-soarelui
- pătrunjel
Mod de preparare:
Piepturile de pui se dezosează, se spală, se scurg de apă, se taie în bucăţi mai mici şi se condi mentează. Ouăle se amestecă bine cu făina adăugată treptat până rezultă un aluat curgător, asemănător celui de clătite.
Se presară sare şi piper, se trec bucăţile de carne prin amestec, se scutură ca să elimine excesul de aluat şi se prăjesc în ulei încins până devin aurii. Se scot cu o spumieră într-un castron tapetat cu şerveţele absorbante şi se păstrează la cald. Cepele se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se călesc în trei linguri cu ulei.
Se adaugă ardeiul tăiat cubuleţe, şofranul şi se călesc două minute. Se adaugă orezul spălat, apă cât să depăşească legumele cu două degete, sare şi piper. Se amestecă, se fierb la foc mediu până ce orezul este moaie, se adaugă fasolea roşie şi se mai fierbe cinci minute.
Orez cu pui şi ardei iute
Pofta buna!