Orez cu pui şi curry
PrinteazaO reteta delicioasa de orez cu: carne de pui, ardei gras, ardei iute, ceapa alba, ceapa rosie, fasole verde, pudra de curry, faina, ulei de masline, vin alb sec, sare, piper, patrunjel.
- 150 g orez
- două piepturi de pui
- doi ardei graşi
- un ardei iute
- o ceapă albă
- o ceapă roşie
- 200 g fasole verde
- o linguriţă de pudră de curry
- două linguri de făină
- ulei de măsline
- 200 ml vin alb sec
- sare
- piper
- pătrunjel
Mod de preparare:
Cepele se curăţă de foi, se spală, se taie peştişori sau se toacă mărunt şi se călesc în puţin ulei încins.
Se adaugă ardeii graşi şi ardeiul iute tăiaţi rondele subţiri, se călesc două minute, apoi se adaugă orezul spălat. Se amestecă, se ţine pe foc două minute şi se toarnă o cană de apă.
Se condimentează, se adaugă pudra de curry şi se ţine pe foc până când orezul este aproape fiert, eventual mai adăugând apă pe parcurs. Se pune fasolea verde tăiată mărunt, se mai fierbe zece minute sau până scade apa şi se opreşte focul.
Piepturile de pui se spală, se dezosează, se taie în bucăţi potrivit de mari, se condimentează şi se trec prin făină. Se încinge puţin ulei într-o cratiţă, se pune carnea de pui şi se prăjeşte până devine aurie.
Se toarnă vinul alb, se lasă pe foc până scade sosul format, apoi se aşază peste orez.
Orez cu pui şi curry
Pofta buna!