Orez cu pui

Printeaza

Orez cu pui din: orez, piept de pui, morcov, ceapa rosie, mazare, ulei, patrunjel, seminte de coriandru, sofran, sare si piper.

Ingrediente:Orez_cu_pui

  • 250 g orez
  • 400 g piept de pui
  • 1 morcov
  • 1 ceapa rosie
  • 100 g mazare
  • 100 ml ulei
  • 1 legatura patrunjel
  • 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate
  • un varf de cutit sofran
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Curatati pieptul de pui de pielite, spalati-l si puneti-l la fiert in 1 l de apa si 1/2 lingurita cu sare. Adaugati morcovul curatat, spalat si taiat in cubulete. Dupa 20 de minute, scoateti carnea, lasati-o putin sa se raceasca si taiati-o in cubulete. Spalati orezul in 2-3 ape si puneti-l la fiert in apa in care ati fiert carnea.

Curatati ceapa, spalati-o si tocati-o marunt. Caliti ceapa in ulei 2-3 minute la foc mic, apoi adaugati cubuletele de carne tocata. prajiti-le impreuna cu ceapa 4-5 minute, dupa care adaugati mazarea si mai lasati 2-3 minute la foc potrivit.

Cand orezul a absorbit toata zeama, puneti-l in cratita cu carnea si mazare, amestecati bine si lasati la foc mic, amestecand din cand in cand. Spre final, adaugati coriandrul macinat, sofranul si potriviti de sare si piper. Adaugati si patrunjelul tocat marunt si mai lasati 1-2 minute la foc mic.

Orez cu pui

Orez_cu_pui

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.