Orez cu pui
PrinteazaOrez cu pui din: orez, piept de pui, morcov, ceapa rosie, mazare, ulei, patrunjel, seminte de coriandru, sofran, sare si piper.
- 250 g orez
- 400 g piept de pui
- 1 morcov
- 1 ceapa rosie
- 100 g mazare
- 100 ml ulei
- 1 legatura patrunjel
- 1 lingurita rasa seminte de coriandru macinate
- un varf de cutit sofran
- sare
- piper
Mod de preparare:
Curatati pieptul de pui de pielite, spalati-l si puneti-l la fiert in 1 l de apa si 1/2 lingurita cu sare. Adaugati morcovul curatat, spalat si taiat in cubulete. Dupa 20 de minute, scoateti carnea, lasati-o putin sa se raceasca si taiati-o in cubulete. Spalati orezul in 2-3 ape si puneti-l la fiert in apa in care ati fiert carnea.
Curatati ceapa, spalati-o si tocati-o marunt. Caliti ceapa in ulei 2-3 minute la foc mic, apoi adaugati cubuletele de carne tocata. prajiti-le impreuna cu ceapa 4-5 minute, dupa care adaugati mazarea si mai lasati 2-3 minute la foc potrivit.
Cand orezul a absorbit toata zeama, puneti-l in cratita cu carnea si mazare, amestecati bine si lasati la foc mic, amestecand din cand in cand. Spre final, adaugati coriandrul macinat, sofranul si potriviti de sare si piper. Adaugati si patrunjelul tocat marunt si mai lasati 1-2 minute la foc mic.
Orez cu pui
Pofta buna!