Orez cu rasol
PrinteazaOrez cu rasol din: orez, ceapa, unt, supa, friptura, rosii, verdeata, sare.
Ingrediente:
- 200 g orez
- 1 ceapă
- 2 linguri cu unt
- 500 ml supă
- 200 g friptură rece sau rasol fiert
- 2 roşii
- verdeaţă tocată
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ceapa julien şi căliţi-o în unt. Când s-a înmuiat, aşezaţi în tigaie, peste ceapă, felii subţiri de friptură, adăugaţi şi roşiile felii, curăţate de coajă, acoperiţi totul cu supă sau apă caldă.
Fierbeţi la foc mic.
Orezul, spălat şi ales bob cu bob, puneţi-l la fiert cu 3 măsuri de apă şi fierbeţi-l 15 min. Săraţi şi acoperiţi vasul încă 15 min, după care răsturnaţi peste amestecul de carne şi ceapă.
Scădeţi în cuptor 15 min, serviţi fierbinte, decorat cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!