Orez cu rosii, dovlecei, seminte, chilli, menta, coriandru si parmezan
PrinteazaOrez cu rosii, dovlecei, seminte, chilli, menta, coriandru si parmezan din: orez, ceapa, lapte, morcov, oua, telina, parmezan, rosii, supa, pasta de rosii, unt, boabe de coriandru ulei, vin alb, cimbru, boia, chilli, menta, pesmet, seminte de dovleac, seminte de floarea-soarelui, foi de dafin, sare, piper.
- 2 căni cu orez
- 2 cepe
- 1 ceaşcă cu lapte
- 1 morcov
- 3 ouă
- 2 linguri de ţelină cuburi
- 1 ceaşcă cu parmezan ras
- 1 ceaşcă cu roşii tăiate cuburi
- 5 cani cu supa de pui sau legume
- 2 linguri de pastă de roşii
- 130 g unt
- 1 linguriţă de boabe de coriandru
- 5 linguri de ulei
- 1 ceaşcă cu vin alb
- 1 1/2 lingură de cimbru
- 1 lingură de boia dulce
- l linguriţă de chilli
- 2 linguri de mentă uscată
- 2 linguri de pesmet
- 2 linguri de seminţe de dovleac şi floarea-soarelui
- foi de dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Căleşte la foc mic ceapa tocată, morcovul şi cubuleţele de ţelină, în 50 g unt şi 5 linguri de ulei.
Condimentează cu 2 foi de dafin, boabe de coriandru şi o lingură de cimbm, apoi acoperă cu un capac şi lasă 15 minute.
Dă focul mai mare, adaugă orezul şi stinge cu o ceaşcă cu vin alb. După 2 minute pune roşiile tăiate cubuleţe, pasta de roşii, o lingură de boia dulce, o linguriţă de chili, menta uscată, 5 căni cu supă de pui (sau de legume), sare şi piper.
Imediat ce pilaful a dat în clocot, ia-l de pe foc şi pune deasupra 80 g de unt (tăiat cuburi), apoi acoperă-l cu un capac.
După 10 minute, presară peste pilaf 2 linguri de pesmet amestecat cu o linguriţă de cimbru. Deasupra toarnă uşor ouăle bătute cu lapte şi un praf de nucşoară.
Adaugă parmezanul proaspăt ras şi seminţele de floarea soarelui şi dovleac.
Lasă pilaful la cuptor, la 190 grade C, până ce crusta de deasupra se rumeneşte bine. Serveşte fierbinte, cu felii de lămâie.
Orez cu rosii, dovlecei, seminte, chilli, menta, coriandru si parmezan
Pofta buna!