Orez cu rosii si busuioc
PrinteazaOrez cu rosii si busuioc din: orez, rosii, ceapa, ardei, usturoi, busuioc, oregano, unt, ulei, chili, sare, piper.
- 100 g orez
- 1,5 kg roşii
- 4 cepe mari
- 1 ardei gras
- 1 ardei iute
- 4 căţei de usturoi
- busuioc
- oregano
- unt
- ulei
- chili
- piper
- sare
Mod de preparare:
Taie ceapa şi căleşte-o în ulei. Când s-a aurit, adaugă ardeii tocaţi.
Opăreşte roşiile, curăţă-le şi toacă-le mărunt şi pune-le într-o tigaie în care ai călit usturoiul zdrobit în puţin ulei. Fierbe-le pe foc mic câteva minute.
Pune roşiile peste amestecul de ardei şi ceapă. Potriveşte gustul de sare, piper, chili, busuioc şi oregano şi lasă totul să scadă. Dă deoparte ca să se răcorească.
Fierbe orezul în apă cu sare, scurge-l şi pune-l într-un castron. Adaugă sare, piper şi 100 g de unt. Amestecă uşor cu o furculiţă.
Montează turnuleţul bicolor folosind un inel de bucătărie. Alternează straturile de orez cu cele de roşii scăzute. Garniseşte cu frunze de busuioc.
Pofta buna!