Orez cu salată de morcovi
PrinteazaOrez cu salată de morcovi
Ingrediente:
- 300 g orez
- 300 g ciuperci
- 200 g mazăre
- 3 morcovi
- o jumătate de ţelină
- un sfert de varză albă
- o ceapă
- doi ardei capia
- ulei de floarea-soarelui
- sare, piper
- mărar
- pătrunjel
- o lămâie
- sos de roşii dulce
Preparare:
Doi morcovi şi ţelina se curăţă, se spală şi se dau pe răzătoarea cu ochiuri mici. Varza se spală, se scurge de apă şi se toacă mărunt.
Se pune peste legumele rase împreună cu sucul de lămâie, sarea, piperul şi două linguri de ulei. Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se introduce la rece până în momentul servirii.
Ceapa se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se căleşte două minute în ulei încins. Se adaugă orezul spălat şi scurs de apă, se prăjeşte timp de două minute, apoi se adaugă apă cât să-l depăşească cu două degete.
Se adaugă morcovul rămas curăţat şi tăiat cubuleţe, sarea şi piperul după gust. Ciupercile se curăţă de coajă, se spală şi se taie în felii.
Se prăjesc în ulei încins, apoi se scot cu o spumieră. Când orezul este aproape făcut se adaugă ciupercile, ardeii capia tocaţi în cubuleţe, mazărea fiartă, mărarul, pătrunjelul şi se amestecă.
Orez cu salată de morcovi
Pofta buna!
Arata bine. Si eu gatesc des ore cu legume.