Orez cu şniţel de peşte

Printeaza

Orez cu şniţel de peşte

Orez cu şniţel de peşte

Ingrediente:

  • 4 fileuri cod alb
  • 200 g orez
  • o legătură ceapă verde
  • doi căţei de usturoi
  • două roşii
  • 4 linguri cu făină
  • două ouă
  • mărar
  • pătrunjel
  • sare, piper
  • ulei de floareea-soarelui
  • o lămâie
  • smântână
  • hrean

Preparare:

Ceapa se curăţă, se spală şi se taie rondele. Se căleşte în ulei încins, se adaugă orezul spălat şi se prăjeşte două minute.

Se adaugă roşiile tăiate în cubuleţe şi două căni de apă. Se condimentează şi ste lasă la fiert până când orezul e moale.

Se opreşte focul şi se adaugă verdeaţă tocată. Fileurile de peşte se spală, se scurg de apă şi se condimentează.

Usturoiul se curăţă de foi, se pisează mărunt şi se pune într-un castron împreună cu ouăle, sarea, piperul şi se amestecă.

Se trec fileurile prin făină, apoi prin amestecul de ouă şi condimente, se prăjesc în ulei încins şi se scot pe un şervet absorbant.

Se servesc stropite cu suc de lămâie, alături de orezul fierbinte.

Orez cu şniţel de peşte

Orez cu şniţel de peşte.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Cel mai mult imi place snitelul de peste. Mai mult chiar si fata de snitelul de pui.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.