Orez cu soia la cuptor
PrinteazaOrez cu soia la cuptor din: soia granule, ceapa, ardei gras, pasta de ardei, orez brun, ulei, sare, piper, boia de ardei, condiment, oregano, frunze de patrunjel, ceapa verde.
- 100 g soia granule sau cuburi
- 1 ceapa mare
- 1 ardei gras rosu
- 1 lingura pasta de ardei
- 1 cana orez brun
- 4-5 linguri ulei
- sare
- piper negru macinat
- boia de ardei
- condiment din legume uscate
- 1 varf de cutit oregano uscat
- frunze de patrunjel verde
- optional, 2-3 fire de ceapa verde
Mod de preparare:
Fierbi soia în apă cu condiment din legume uscate, respectând instrucţiunile de pe ambalaj. Scurgi soia fiartă într-o strecurătoare. Cureţi şi speli ceapa şi ardeiul, le tai mărunt şi le căleşti în ulei încins pentru 2-3 minute, amestecând uşor.
Adaugi bucăţile de soia, condimente după gust, apoi orezul şi stingi cu 2 1/2 căni cu apă fierbinte. Introduci vasul în cuptorul preîncălzit, la foc mediu şi laşi orezul să fiarbă fără să amesteci, până când orezul absoarbe toată apa.
Scoţi vasul din cuptor, şi, cât preparatul este încă fierbinte, adaugi pătrunjelul tăiat sau ceapă verde, ori, dacă doreşti, alte plante aromatice proaspăt mărunţite. Serveşti orezul ca atare, în , zilele de post ori ca garnitură la o friptură.
Orez cu soia la cuptor
Pofta buna!