Orez cu sos de mango si fasole neagra
PrinteazaOrez cu sos de mango si fasole neagra din: ulei de masline, ceapa, morcov, usturoi, chimen, coriandru, chilli, patrunjel, ghimbir, supa, amidon, ardei, mango, fasole, suc de lamaie, orez.
- o lingură de ulei de măsline
- două cepe mari tocate
- un morcov mare tocat fin
- 3 căţei de usturoi pisaţi
- un sfert de linguriţă de pudră de chimion
- un sfert de linguriţă de coriandru măcinat
- un sfert de linguriţă de pudră de chilii
- o legătură de pătrunjel (140 g)
- o lingură de ghimber ras
- 3 căni cu supă vegetală sau apă
- două linguri de amidon de porumb
- o jumătate de ardei gras galben sau roşu (să se obţină două linguri după ce a fost copt şi tăiat)
- un mango şi jumătate
- două căni de fasole neagră fiartă
- două linguri de suc de lămâie
- 3 căni de orez cu bobul lung brun fiert
Mod de preparare:
Se sotează ceapa, morcovul şi usturoiul împreună cu mirodeniile până când legumele se înmoaie. Se păstrează câteva rămurele de pătrunjel pentru garnitură, iar restul se toacă.
Din cel tocat, se păstrează deoparte două linguri. Se adaugă pătrunjelul, ghimberul ras şi supa de legume (sau apa) şi se lasă să fiarbă. Se dizolvă amidonul în două linguri de apă şi se toarnă peste sos în fir subţire.
Se lasă pe foc până când se îngroaşă, se dă focul mai încet şi apoi se lasă să fiarbă alte 20 de minute. Se coace jumătatea de ardei până când se înnegreşte şi se ia coaja. Se lasă la răcit şi se taie în cubuleţe.
Mango se descojeşte şi se taie în cubuleţe. Se adaugă mango, fasolea, ardeiul copt şi cele două linguri de pătrunjel tocat. Se aduce la fierbere. Se reduce flacăra şi se lasă pe foc până când mango se înmoaie.
Se serveşte deasupra orezului brun. Se stropeşte cu suc de lămâie şi se decorează cu rămurele de pătrunjel.
Poftă bună!