Orez cu sos si chiftele de curcan
PrinteazaOrez cu sos si chiftele din: unt, ceapa, ardei, telina apio, usturoi, frunza de dafin, rosii, supa de pui, sos tabasco, ceapa verde, coriandru, orez, condimente cajun, carne tocata de curcan, ulei.
- cate 2 linguri de unt si faina
- 1 ceapa, tocata marunt
- 1 ardei verde, curatat de seminte si tocat fin
- 2 tulpini de telina Apio, tocate fin
- 2 catei de usturoi, tocati
- 1 frunza de dafin
- 400 g rosii, din conserva
- 1 cub pentru supa de pui
- cateva picaturi de sos Tabasco sau de ardei iute
- 4 cepe verzi, feliate subtire
- 1 mana de coriandru, tocat grosier
- orez pentru servit
pentru chiftele:
- 1 lingura condimente cajun
- 500 g carne tocata de curcan
- 1 lingura ulei
Mod de preparare:
Pune untul într-o cratiţă, la foc mic. Adaugă făina şi amestecă fără întrerupere, pentru a obţine un rântaş. Ţine-l pe foc până capătă culoarea alunei – ai grijă să nu-l arzi! Adaugă în el legumele, usturoiul şi frunza de dafin, amestecă puţin, apoi răstoarnă conţinutul conservei de roşii şi 1 si 1/2 cană de apă.
Fărâmiţează în cratiţă cubul de supă, adaugă sosul iute, apoi acoperă vasul şi lasă-l pe foc 15 minute, amestecând din când în când, în timp ce i pregăteşti chiftelele.
Incorporează amestecul de condimente, plus sare şi piper, în carnea tocată. Incearcă să nu o amesteci prea tare pentru că se va întări. Modelează 20 de chiftele. Incinge uleiul într-o tigaie mare nonaderentă şi prăjeşte rapid chiftelele, în tranşe, până capătă o culoare frumoasă pe toate părţile.
Amestecă în sos, apoi pune în el chiftelele şi găteşte totul la foc mic 10 minute, până când carnea se pătrunde bine. Presară deasupra ceapa verde şi coriandrul şi serveşte cu orez.
Orez cu sos si chiftele de curcan
Pofta buna!
Foarte bine arata chiftelele astea de curcan