Orez cu spanac si sos chili
PrinteazaOrez cu spanac si sos chili din: orez brun, spanac, alge de mare, apa, ulei de susan, fulgi de chili, sos de soia,usturoi, piper, ceapa verde.
- 2 cani orez brun, înmuiat în apă peste noapte
- 1 buchet spanac
- 2 bucati alge de mare uscate
- 3 căni de apă
- 1 lingura ulei de susan
Ingrediente pentru sos chili:
- 2 linguri fulgi de chili
- Sos de soia 4 linguri
- 1 catel de usturoi tocat
- 1 lingura ulei de susan
- piper negru
- 1 ceapa verde tocata marunt
Mod de preparare:
Scurgeti orezul de apa si se pune deoparte. Pentru a face supa, se fierb 3 căni de apă și se adaugă algele marine. Opriti focul, se lasa sa stea timp de 10 minute. Pastrati deoparte 2 cesti.
Intr-o cratita, se incinge uleiul de susan la foc mediu, se adauga spanacul și gatiti până se înmoaie. Adaugati orezul si continuati sa gatiti timp de 2 minute. Se toarnă supa, lasati sa fiarba timp de 15-20 minute, acoperit.
Opriti focul, se lasa sa se odihneasca 5 minute. Umflati orezul cu o furculita. Între timp, faceti sosul chili prin combinarea tuturor ingredientelor.
Pentru a servi, puneti orez intr-un bol, adaugati sos chili si se amesteca usor.
Pofta buna!