Orez cu stafide, scortisoara, cardamon si anason stelat
PrinteazaOrez cu stafide, scortisoara, cardamon si anason stelat din: orez basmati, ceapa rosie, ardei iute, stafide, rosie, ulei de masline, cuisoare, scortisoara, chimen, cardamon, anason stelat, sofran, piper si ardei capia.
- 300 g orez basmati
- o ceapa rosie
- un ardei iute
- 30 g stafide
- o rosie
- 50 ml ulei de masline
- o floare de cuisoara
- 3 g scortisoara
- 3 g chimen
- 2 g cardamon
- 2 g anason stelat
- 2 g sofran
- sare
- piper
- ardei capia
Mod de preparare:
Intr-un bol se pune şofranul la înmuiat cu puţină apă. Orezul se spală, se fierbe în apă cu sare 15 minute apoi se clăteşte cu apă rece şi se pune într-un bol. Ceapa roşie se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt. Ardeiul iute se curăţă de seminţe, se spală şi se taie rondele subţiri.
Se incinge uleiul intr-o cratita, se caleste ceapa si ardeiul doua minute apoi se adauga rosia tocata marunt. Se condimenteaza, se adauga apa cu sofran, cuisoara pisata, cardamonul si scortisoara. Se presară chimenul măcinat, anasonul şi 700 ml apă. Se fierbe totul cinci minute, se adaugă stafidele, se amestecă şi se fierb încă cinci minute.
Se pune orezul într-o tavă stro¬pită cu ulei, se toarnă dea¬supra ingredientele fierte, se aco¬peră cu un capac şi se introduce în cuptorul încins. Se coace la foc mediu 20-25 de minute apoi se serveşte. Cine nu doreste un orez picant poate sa inlocuiasca ardeiul iute cu ardei capia.
Orez cu stafide, scortisoara, cardamon si anason stelat
Pofta buna!