Orez cu stafide si caramel
PrinteazaO reteta delicioasa de orez cu: lapte, apa, zahar, baton de vanilie, sare, stafide, unt.
- 300 g orez cu bobul rotund
- un litru lapte
- o cană apă
- 5 linguri zahăr
- un baton vanilie
- un praf sare
Ingrediente glazură:
- 200 g stafide
- 5 linguri zahăr
- 70 g unt
Mod de preparare:
Se spală orezul bine, se scurge şi se fierbe în apă cu sare. Se amestecă şi se adaugă laptele fierbinte şi batonul de vanilie. Spre sfârşit, se pune zahărul.
Se lasă să fiarbă la foc mic, ca să nu se lipească. Intre timp, stafidele se ţin în apă călduţă să se umfle.
Separat, într-un ibric se caramelizează zahărul, se adaugă untul şi se face o cremă caramel.
După ce a fiert orezul, se toarnă în boluri şi se ornează cu stafide şi cremă caramel.
Orez cu stafide si caramel
Pofta buna!