Orez cu stafide si caramel

Printeaza

O reteta delicioasa de orez cu: lapte, apa, zahar, baton de vanilie, sare, stafide, unt.

Ingrediente:Orez cu stafide si caramel

  • 300 g orez cu bobul rotund
  • un litru lapte
  • o cană apă
  • 5 linguri zahăr
  • un baton vanilie
  • un praf sare

Ingrediente glazură:

  • 200 g stafide
  • 5 linguri zahăr
  • 70 g unt

Mod de preparare:

Se spală orezul bine, se scurge şi se fierbe în apă cu sare. Se amestecă şi se adaugă laptele fierbinte şi ba­tonul de vanilie. Spre sfârşit, se pune zahărul.

Se lasă să fiarbă la foc mic, ca să nu se lipească. Intre timp, stafidele se ţin în apă călduţă să se umfle.

Separat, într-un ibric se caramelizează zahărul, se adaugă untul şi se face o cremă caramel.

După ce a fiert orezul, se toarnă în boluri şi se ornează cu stafide şi cremă caramel.

Orez cu stafide si caramel

Orez cu stafide si caramel

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.