Orez cu stevie
PrinteazaOrez cu stevie din: orez, stevie, ceapa, ulei de masline, sare, piper, rosie.
• 4 linguri orez
• 2 legături de ştevie
• 1 legătură ceapă verde
• 3 linguri ulei de măsline
• sare
• piper
• 1 roşie pentru ornat
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Intr-o cratiţă sau o tigaie adâncă se pune uleiul şi se căleşte ceapa timp de 2-3 minute.
Ştevia curăţată de nervura principală se spală şi se opăreşte. Când este fiartă, se scurge de apă şi se toacă mărunt. Apa în care a fiert ştevia nu trebuie aruncată.
Orezul spălat se pune peste ceapă. Se adaugă apa de la şţevie şi se lasă să fiarbă aproximativ 10 minute. Se adaugă ştevia tocată mărunt şi se mai lasă la fiert 10 minute.
Se sărează, piperează şi apoi se stinge focul. Se acoperă vasul în care s-a preparat pentru a se umfla orezul. Poate fi consumat ca atare sau ca garnitură.
Pofta buna!