Orez cu şuncă şi curry
PrinteazaOrez cu şuncă şi curry
Ingrediente:
- 400 g şuncă afumată
- 400 g orez
- două conserve de fasole roşie
- 500 g fasole verde
- 4 căţei de usturoi
- 3 ardei capia
- două cepe
- 300 g ciuperci
- pudră de curry
- sare, piper
- ulei de floarea-soarelui
- mărar
- boia dulce
Preparare:
Şunca se taie în felii mai subţiri şi se căleşte într-o tigaie fără ulei. Ciupercile se curăţă de pieliţă, se taie în felii şi se călesc în ulei încins. Cepele şi usturoiul se curăţă de foi, se spală şi se toacă mărunt.
Ardeii capia se spală, se curăţă de seminţe şi se taie cubuleţe. Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă legumele şi se călesc timp de două minute. Se pun orezul spălat, două căni de apă, sarea şi piperul.
Se fierbe orezul pe jumătate, se adaugă fasolea verde tăiată bucăţi mai mici, fasolea roşie scursă de apă, ciupercile şi o jumătate de linguriţă de pudră de curry. Când mâncarea este gata, se adaugă şunca, verdeaţa tocată şi se mai condimentează, dacă este nevoie.
Pofta buna!