Orez cu telina si dovlecei
PrinteazaOrez cu telina si dovlecei din: ulei de masline, suc de lamaie, sos de soia, otet de vin rosu, zahar brun, patrunjel, ardei iute, orez salbatic, ulei, usturoi, sare, piper, telina, dovlecei, nuci de cajou.
- 100 ml ulei de măsline
- 2 linguri suc de lămâie
- 1 lingură sos de soia
- 1/2 lingură oţet de vin roşu
- 1 praf zahăr brun
- 2 linguri pătrunjel tocat
- 1 ardei iute tocat
Ingrediente pentru orez:
- 400 g orez sălbatic
- 2 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi
- sare, piper
- 3 fire telina apio tăiata felii
- 3 dovlecei mici tăiaţi felii
- nuci de Cajou
Mod de preparare:
Pentru marinată, se amestecă uleiul de măsline cu suc de lămâie, sos de soia, zahăr brun şi oţet. Se prăjesc legumele într-o tigaie-grill fără adaos de grăsime.
Se aşază toate într-un castron şi se toarnă deasupra marinata; se presară pătrunjel şi ardei iute. Se amestecă puţin şi se lasă să se marineze.
Se fierbe orezul conform indicaţiilor de pe ambalaj. Se scurge. Se amestecă uleiul cu usturoi pisat, sare şi piper; se adaugă peste orezul fiert.
Apoi se amestecă împreună cu legumele şi nucile de Cajou. Se ornează cu frunze de rucola si se serveste.
Orez cu telina si dovlecei
Pofta buna!