Orez cu ton si curry
PrinteazaO reteta delicioasa de orez cu ton si curry din: ceapa, orez alb cu bob lung, ou, 2 albusuri, sare, piper, patrunjel, ton, unt, faina, curry, iaurt degresat, lapte degresat, suc de lamaie si branza cedar. Bucăţile de orez cu ton peste care s-a ras brânză constituie o gustare copioasă.
Ingrediente:
- 50 g ceapă rasă
- 225 g orez alb cu bob lung
- 1 ou întreg plus 2 albuşuri
- 4 linguri pătrunjel tocat
- sare şi piper
- 400 g ton în suc propriu, scurs şi fărâmiţat
- 40 g unt
- 1 linguri faină albă simplă
- 2 linguri curry
- 350 ml lapte degresat
- 125 g iaurt degresat
- 2 linguriţe suc de lămâie
- 50 g brânză cedar degresată, rasă fin
Mod de preparare:
Se tapetează cu hârtie o tavă pentru cuptor cu dimensiunile 18×28 cm. Se fierbe ceapa şi orezul în apă sărată 12 minute sau până se înmoaie orezul. Se scurg şi se pun într-un castron.
Se bate oul şi se adaugă la orez împreună cu 2 linguri de pătrunjel şi se potriveşte de sare şi piper Se aşază în tavă. 3 Se presară tonul peste stratul de orez. Se topeşte untul într-o crăticioară, apoi se adaugă peste el făina şi curry şi se fierb 1 minut.
Se ia de pe foc şi se pune treptat laptele, amestecând. Se adaugă şi iaurtul şi se aduce la fierbere, apoi se lasă să fiarbă înăbuşit 10-15 minute până capătă consistenţă.
Intre timp, se încălzeşte cuptorul la 180°C. în sos se adaugă sucul de lămâie şi albuşurile, sare şi piper Se toarnă sosul peste ton, se presară brânză pe deasupra şi se coace la cuptor 25-30 de minute, până se rumeneşte. Când s-a răcit, se scoate tava şi se taie 12 felii.
Orez cu ton şi curry
Poftă bună!