Orez cu varza
PrinteazaOrez cu varza din: carne, orez, varza, ceapa, grasime, sare, scortisoara, mirodenii.
- 400 g carne
- 3 ceşti de orez
- 1 kg varză
- 3 cepe mici
- o jumătate ceaşcă de grăsime
- sare
- scorţişoară
- mirodenii
Mod de preparare:
După ce s-a tocat varza, se spală la jet de gpă rece şi se pune la scurs. Ceapa, tăiată mărunt, se căleşte în grăsime împreună cu carnea tocată.
Peste ceapa şi carnea tocată, prăjită, se adaugă varza tocată, orezul, sarea, piperul, scorţişoara şi chimenul, după gust.
Se amestecă bine toate ingredientele, se completează cu apă fiartă puţin peste nivelul conţinutului şi se continuă fierberea circa o jumătate de oră.
Preparatul se serveşte cald sau rece, după gust.
Pofta buna!