Orez curry cu ton şi stafide

Printeaza

Orez curry cu ton şi stafide

Orez curry cu ton şi stafide

Ingrediente:

  • 400 g orez
  • 300 g mazăre
  • 6 ardei capia
  • două conserve de ton în ulei
  • o ceapă
  • 50 g stafide
  • 100 ml ulei de măsline
  • o linguriţă de pudră de curry
  • sare, piper
  • pătrunjel
  • ardei copt
  • oţet

Preparare:

Ardeii capia se spală, se şterg cu un şervet şi se coc în cuptor. Se pun într-un vas, se presară cu sare şi se acoperă cinci minute.

Se descojesc, se curăţă de seminţe şi se toacă mărunt. Ceapa se curăţă de foi, se spală şi se taie peştişori.

Se încinge ulei într-o cratiţă, se adaugă ceapa şi se căleşte până când devine sticloasă. Se pune orezul spălat, se căleşte timp de câteva minute, apoi se toarnă apă cât să-l depăşească cu două degete.

Se lasă să fiarbă, amestecând din când în când ca să nu se lipească. Când orezul este pe jumătate fiert se adaugă mazărea şi pudra de curry.

Se condimentează, se lasă să fiarbă şi cu cinci minute înainte de a stinge focul se adaugă în cubuleţele de ardei copt şi stafidele.

Se aşază pe farfurii, se pun bucăţele de ton scurs de ulei şi se presară verdeaţă tocată.

Orez curry cu ton şi stafide

Orez curry cu ton şi stafide.jpg

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Fac des orez cu peste. Sa incerc si cu ton.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.