Orez cu dovleac si nuci din: ulei, ceapa, condimente, dovleac, orez, ghimbir, usturoi, mix de fructe si nuci, supa de legume, ceapa crocanta, patrunjel. Ingrediente: 1 lingură de ulei 1 ceapă, tocată 1 lingură mix de condimente pentru tagine 350g de dovleac, tocat cubuleţe 225g de orez basmati 1 bucată a 2,5cm de ghimbir, curăţat […]
Orez in dovleac cu carnati
PrinteazaOrez in dovleac cu carnati din: orez, ceapă verde, ceapa, carnati, ulei, apa, dovleac, pătrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 200 g orez
- o legătură ceapă verde
- o ceapă mare, uscată
- 2 cârnaţi
- 2 linguri ulei
- 50-100 ml apă
- un dovleac mic spre mediu
- 1/2 legătură pătrunjel
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se taie dovleacul în două, se scot seminţele şi miezul care se trece prin râzătoare.
Intr-o tigaie cu ulei se pun cele două tipuri de ceapă, se adaugă miezul de dovleac şi se lasă la călit 10 minute.
La final, se pune orezul şi se lasă 5 minute, cât să se umfle puţin.
Se trage vasul de pe foc, se potriveşte gustul de sare şi piper, se adaugă pătrunjelul şi feliile de cârnaţi.
Se umple jumătate de dovleac cu orez, se toarnă 50-100 ml apă şi se dă la cuptor 60 de minute.
Orez in dovleac cu carnati
Pofta buna!
Pofta buna!