Orez cu dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de orez cu:dovlecei, hrisca, ceapa, usturoi, castraveti, smantana, iaurt, miez de nuca, sare, piper, patrujel, ulei.
- 150 g orez
- doi dovlecei
- 100 g hrişcă
- o ceapă
- doi căţei de usturoi
- doi castraveţi verzi
- 200 ml smântână
- 100 ml iaurt
- 100 g miez de nucă
- sare
- piper
- pătrunjel
- ulei de floarea-soarelui
Mod de preparare:
Hrişcă se pune la înmuiat cu două ore înainte, se clăteşte şi se fierbe în apă cu sare. Orezul se fierbe în apă cu sare şi puţin piper, se acoperă cu un capac şi se păstrează la cald. Dovleceii se spală, se taie rondele subţiri, se condimentează şi se pun într-un castron. Se încinge ulei într-o cratiţă, se pun feliile de dovlecei şi se prăjesc până devin aurii.
Se scot pe un şervet absorbant, apoi se aşază pe un platou. Ceapa se curăţă de foi, se spală, se toacă mărunt şi se căleşte în puţin ulei încins. Se adaugă hrişcă scursă de apă, miezul de nucă tocat mărunt, sare, piper şi pătrunjel după gust. Se călesc la foc mic cinci minute, se iau de pe foc şi se pun într-un castron.
Se aşază orezul pe un platou, deasupra se pun dovleceii prăjiţi şi în mijloc hrişcă. Se presară cu pătrunjel tocat şi se servesc imediat.
Orez cu dovlecei
Pofta buna!