Orez dupa reteta catalana
PrinteazaOrez dupa reteta catalana din: orez, sofran, ardei, ceapa, tomate, usturoi, ulei, sare, piper.
- 250 g orez integral
- 1 capsulă de şofran
- 1 ardei gras galben
- 1 ardei gras roşu
- 1 ceapă
- 4 linguri tomate mărunţite
- 1 căţel de usturoi
- 2 linguri ulei de măsline
- sare
- piper
Mod de preparare:
Fierbeţi orezul în apă clocotită sărată (aproximativ 15-20 minute). Curăţaţi şi tăiaţi fin ceapa şi usturoiul. Tăiaţi ardeii graşi în două, îndepărtaţi seminţele şi tăiaţi-i bastonaşe.
Incălziţi uleiul într-o tigaie adâncă, adăugaţi usturoiul şi ceapa, apoi ardeii graşi şi tomatele mărunţite, săraţi şi piperaţi. Lăsaţi să fiarbă înăbuşit 15 minute.
Scurgeţi orezul, adăugaţi-l în tigaie împreună cu capsula de şofran şi amestecaţi bine.
Pofta buna!